Mmhh, lækker julekringle.
Til dejen skal man bruge:
300g mel
100g smør
2 spiseske sukker
0,5 teske salt
25g gær
1 deciliter mælk
1 æg
Smørret smuldres i melet til en grynet masse. Rør salt og sukker i. Opløs gæren i lunken mælk, pisk æggene let sammen, bland dem i gærvæsken og hæld dette over i melet. Ælt dejen så den bliver smidig, og sæt den tildækket til hævning et lunt sted i 45 - 50 minutter. Foran brænderen måske, som jeg gjorde? ;-)
Til fyldet skal der bruges:
40g smør
50g flormelis
40g mandler
0,5 pisket æg
Til fyldet røres blødt smør sammen med sigtet flormelis og et halt sammenpisket æg. Hak mandlerne groft. Gem lidt til pyntet, men ellers rør resten sammen med smørret.
Ælt den hævede dej let igennem og rul den ud til en land plade, ca. 40 cm. Bred fyldet ud over dejen, og rul den sammen fra langsiden. Sørg for, at sammenføjningen lægger nederst på bagepladen. Lad kringlen efterhæve ca. 20 min.
Til pyntet skal man bruge:
0,5 æg
hakkede mandler
groft sukker (perlesukker)
Kringlen pensles med pisket æg og drysses med hakkede mandler og groft sukker. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller når den er lækker og lysebrun. Smager fantastisk! Især hvis man har nok fyld :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar